De Regio

Guadalest

Een schilderachtig dorpje gelegen op een klif met een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Bezoek het kasteel van Guadalest, verken de kronkelende straatjes en ontdek de lokale ambachtelijke winkeltjes.

Jávea/Xàbia

Een charmante stad met geplaveide straatjes, witgekalkte huizen en een prachtige boulevard. Bezoek de iconische koepelkerk Nuestra Señora del Consuelo en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf het historische centrum.

Altea

Een kustplaats met mooie stranden, een historisch centrum en een bruisende haven. Verken de oude binnenstad, bezoek de levendige markt en geniet van de authentieke Spaanse sfeer.

Alicante

Alicante heeft prachtige stranden, een rijke geschiedenis en een levendige sfeer. Het staat bekend om zijn historisch centrum, het kasteel van Santa Bárbara en de mooie boulevard. Het is een populaire bestemming voor zonliefhebbers en biedt een mix van zon, zee, geschiedenis en stadsleven.

Valencia

Hoewel het iets verder weg ligt, is een dagtocht naar Valencia de moeite waard. Bezoek de Stad van Kunsten en Wetenschappen, verken het historische stadscentrum en geniet van de heerlijke Valenciaanse keuken.

Benidorm

Benidorm is een stad die je zeker moet bezoeken vanwege zijn unieke mix van prachtige stranden, bruisend nachtleven en entertainmentopties.

Villajoyosa

Villajoyosa, ook wel bekend als La Vila Joiosa, is een van de mooiste plekken in Alicante, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de tijd van de oude Romeinse stad Alone.

Gata de gorgos

Dit stadje staat bekend om zijn ambachtelijke mandenmakerij en producten van riet en espartogras. De producten zijn geliefd vanwege hun kwaliteit en esthetische waarde, en het dorp viert zijn erfgoed met ambachtelijke markten en festivals.

Calpe

Calpe is een middelgroot stadje bekend om zijn stranden, golf, vis en natuurlijk de grote Peñón de Ifach. Deze grote rots is niet te ontwijken en is hét symbool van de stad. Flaneer op de boulevard, verken de oude binnenstad, wandel rond de Salinas, klim naar het uitkijkpunt Mirador Morro de Toix.

Moraira

Een sfeervol vissersdorpje met mooie stranden en een levendige boulevard. Ontdek de jachthaven, proef heerlijke visgerechten en wandel langs de promenade.

Benissa

Culturele erfgoed. Het historische centrum van Benissa neemt je mee terug in de tijd met zijn smalle straatjes, traditionele architectuur en prachtige oude kerken. Het is een plek waar je de authentieke sfeer van een typisch Spaans dorp kunt ervaren.

Denia

Een schilderachtig dorpje gelegen op een klif met een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Je vindt er prachtige stranden, verken zeker ook het historisch centrum met haar kronkelende straatjes en ontdek de lokale ambachtelijke winkeltjes.

Compare listings

Vergelijken